Agenda

Ja, ik wil deelnemen aan het consortium!

13-11-2019

Zon in Landschap | Sunday

Ons Nationaal Consortium heeft een goede sessie gehad tijdens de Sunday 2019. Op dit jaarlijkse congres hebben wij de Nederlandse PV-gemeenschap kennis laten maken met ons Consortium middels 6 presentaties en enthousiaste discussies. Hieronder vind je de links naar de presentaties en een kort overzicht van de highlights.

Presentaties

Kay Cesar was de moderator van de sessie en gaf een introductie van het Nationaal Consortium.
Wijnand van Hooff deelde de laatste ontwikkelingen over het onderzoeksprogramma Zon in Landschap in MMIP-2.

Biodiversiteit
Alex Schotman, WUR. Als Kernteam leider biodiversiteit beet Alex de spits af met tussentijdse resultaten en presenteerde het meetprotocol voor biodiversiteit dat nu klaar is voor publicatie: “Naar zonnevelden met natuurwaarden en behoud van de bodemvruchtbaarheid”.
Nadia Kalogeropoulou van SMARTLAND landscape architecten presenteerde een frisse en hoopvolle casus over ecologische ontwikkelingen in het park Moerdijk.

Esthetiek
Marieke Rietbergen van Design Innovation Group hield een mooi pleidooi voor meer esthetiek in PV-land. Laten we onderzoeken hoe PV aanlokkelijk en begeerlijk kan worden! Er worden goede vorderingen gemaakt in het project “In My Backyard Please!”. Op weg naar zonneparken met maatschappelijk enthousiasme!

Agri-PV
Luuk van Wezel van Zuid-LTO liet zien langs welke weg zonnestroom aansluiting kan vinden in de landbouwsector. 
Willem de Vries van Groenleven presenteerde een mooie casus van meervoudig landgebruik en benoemde ook de uitdagingen.

Onze andere consortia