Nieuws

Ja, ik wil deelnemen aan het consortium!

16 jun.
Nationaal Consortium Zon in Landschap van start

Zonneparken een positieve impact laten hebben op het landschap en in de landbouw. Het is de belangrijkste doelstelling van het nieuwe Nationaal Consortium Zon in Landschap. De redactie van Solar Magazine sprak tere ere van de start van het initiatief met consortiumleider Martine Uyterlinde van ECN part of TNO over aspecten als beleving, natuurwaarde en biodiversiteit.

'Het zou mooi zijn als er bijvoorbeeld binnen tenders vanuit provincies en gemeenten of binnen de SDE+-regeling een prikkel komt voor het verhogen van de visuele kwaliteit van zonneparken. Tegelijkertijd zullen wij vanuit het consortium er alles aan doen om vergunningsverleners te laten zien wat er technisch allemaal mogelijk is en door mooie voorbeelden te laten zien. Dat betekent dat we demonstratieprojecten gaan realiseren en Nederland hiermee ook internationaal een voorbeeldrol voor landschapsintegratie van zonneparken willen bezorgen’, aldus Uyterlinde.

Lees het volledige artikel ‘Nederland een internationale voorbeeldrol voor landschapsintegratie bezorgen’ hier in de juni 2018-editie van Solar Magazine.

Onze andere consortia