Nieuws

Ja, ik wil deelnemen aan het consortium!

12 okt.
NCZiL On the Road | Het Nationaal Consortium Zon in Landschap bezoekt zonneparken in Rilland

Het is ons een genoegen om eindelijk weer bij elkaar te kunnen komen en een inspirerende bijeenkomst te kunnen faciliteren. Deze keer on the road voor een bezoek aan twee zonneparken te Rilland in de provincie Zeeland die een verhaal vertellen over de toekomst van zonneparken in Nederland. 

Op 2 november komt u met de trein of auto naar Roosendaal. Vlak bij het station ontvangen wij u met koffie, thee en broodje waarna we samen in een touringcar naar Rilland vertrekken. Wederom staat kennisuitwisseling, ontmoeten en netwerken centraal.

Zonneparken Rilland – innovatie - bodemkwaliteit
Op de oever van het Schelde-Rijnkanaal staat sinds 2019 een zonnepark met een vermogen van ca 12 Megawattpiek. Het zonnepark heeft een oost-west oriëntatie en is het eerste commerciële bi-faciale Zonnepark van Europa. Deze bifaciale zonnepanelen zijn semi-transparant waardoor de grond onder deze panelen beter belicht wordt dan bij standaard panelen. Dit is naast andere factoren cruciaal voor behoud en verbetering van bodemkwaliteit. Cruciaal voor landeigenaren omdat deze vaak eisen dat de grond minimaal dezelfde kwaliteit moet hebben na 20-25 jaar als bij gunning van het park. Alle reden om concreet te kijken wat we van dit innovatieve park kunnen leren. Om de hoek bezoeken we ook een park met een vergelijkbaar ontwerp maar dan met standaard panelen. Over de relatie tussen park ontwerp en bodemkwaliteit zijn recent een aantal Nederlandse publicaties verschenen. Deze inzichten zijn overdraagbaar op Agri-PV en zeker van belang voor ontwerpers. Laten we met beide voeten in de klei de discussie aangaan!

Aanmelden en Covid-19 richtlijn
Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor leden en met een coronatoegangsbewijs. Download de CoronaCheck
Onze leden ontvangen een mail met de link voor inschrijving.

Verzamelen
Wij verzamelen bij hotel Goderie vlak bij het NS station van Roosendaal. Komt u met de auto dan is er op het stationsplein een parkeergarage (betaald parkeren)

Naar Rilland
Parkeren bij de parken is niet mogelijk. Daarom gaan we vanuit Roosendaal met een gehuurde touringbus naar Rilland. 

Programma
13.30 uur   ontvangst in Roosendaal bij hotel Goderie met koffie/thee en een broodje
14.00 uur   vertrek naar Rilland
14.40 uur   aankomst in Rilland en bezoek twee parken
16.00 uur   vertrek naar Roosendaal hotel Goderie
16.40 uur   netwerken onder het genot van een drankje en hapje 
18.00 uur   einde bijeenkomst

BEKIJK HIER DE TERUGBLIK!

 

Onze andere consortia